Recepty

Slávky na víně

18. 6. 2020  Michal G. Avatar
Slávky na víně

Ingredience

Slávky 1Kg
Cibule 1ks
Česnek 4 stroužky
Cherry rajčata 8ks
Petržel špetka
Oregáno špetka
Bílé víno 2dcl
Přepuštěné máslo (GHÍ) 2 lžíce

[Ingredients]

Postup

  1. Čerstvé slávky přinesené z rybárny co nejdříve zpracujte nebo uchovejte v lednici
    maximálně několik hodin. Před přípravou musí být zavřené. S otevřenými slávkami zkuste
    lehce poklepat o linku nebo dřez, pokud se do pár minut nezavřou, vyhoďte je.
  2. Slávky očistěte kartáčkem a dejte to studené vody tak, aby nebyly úplně potopené. Všechny očištěné slávky ještě jednou propláchněte.
  3. Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpusťte ghí nebo máslo, přidejte nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a rozpůlená cherry rajčátka. Zalijte vínem a přiveďte do varu.
  4. Přidejte slávky, promíchejte a přikryjte pokličkou. Duste max. 10 minut, dokud se všechny slávky neotevřou.
  5. Promíchejte a všechny zavřené slávky vyhoďte. Nesolte, slávky jsou slané dost samy o sobě díky mořské vodě, která v nich zůstala. Servírujte se zapečenou bagetou nebo ciabattou.

Počet porcí

2

Příprava

20 min

Vaření

20 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď

Kolekce