Cizrnový Jackfruit guláš
Poznejte na vlastních chuťových buňkách, jak Jackfruit přináší revoluci v přípravě bezmasých jídel. Uvařte si typický český pokrm, guláš, ve veganské podobě. Zaručujeme, že si ho zamilujete. Hlavní ingredience pro tento recept je Jacky F mladý jackfruit 400 g plechovka kterou si můžete koupit přes internet.
Ingredience
Plechovka Jacky F 400g (odkaz v popisku) | 1ks | |
Plechovka cizrny s nálevem | 2ks | |
Plechovka krájených rajčat | 1ks | |
Cizrnová mouka | 4 lžíce | |
Hrubá mouka | 3 lžíce | |
Smetana | dle chuti | |
Cibule | 1ks | |
Olej | 2 lžíce | |
Gulášové koření | 1 lžíce | |
Majoránka | 1/2 lžičky | |
Mahá koření | 1/2 lžičky | |
Pepř a sůl | dle chuti | |
Voda | 1.5 l |
Postup
- Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji a vylijeme celou plechovku Jackies, vařečkou můžeme některé kousky zmenšit, ale stejně se pak rozpadnou.
- Okořeníme a necháme chvíli povařit (tak 5–10 min).
- Přidáme cizrnu, rajčata a zalijeme vodou.
- Necháme dojít k varu a namíchané si zahuštění z muk se smetanou (můžete použít asi 5 lžic hrubé mouky, když nemáte cizrnovou).
- Do zahuštění přidáme vždy naběračku připravovaného jídla a zamíchám v mističce, sníží se tak riziko hrudek.
- Rozmícháme a povaříme aspoň 10 minut.
Autoři receptu: David a Zuzka Šmídmajerovi
Bez komentářů