Recepty

Cizrnový Jackfruit guláš

11. 5. 2022  Šéfkuchař Avatar
Cizrnový Jackfruit guláš

Poznejte na vlastních chuťových buňkách, jak Jackfruit přináší revoluci v přípravě bezmasých jídel. Uvařte si typický český pokrm, guláš, ve veganské podobě. Zaručujeme, že si ho zamilujete. Hlavní ingredience pro tento recept je Jacky F mladý jackfruit 400 g plechovka kterou si můžete koupit přes internet.

Ingredience

Plechovka Jacky F 400g (odkaz v popisku) 1ks
Plechovka cizrny s nálevem 2ks
Plechovka krájených rajčat 1ks
Cizrnová mouka 4 lžíce
Hrubá mouka 3 lžíce
Smetana dle chuti
Cibule 1ks
Olej 2 lžíce
Gulášové koření 1 lžíce
Majoránka 1/2 lžičky
Mahá koření 1/2 lžičky
Pepř a sůl dle chuti
Voda 1.5 l

Postup

  1. Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji a vylijeme celou plechovku Jackies, vařečkou můžeme některé kousky zmenšit, ale stejně se pak rozpadnou.
  2. Okořeníme a necháme chvíli povařit (tak 5–10 min).
  3. Přidáme cizrnu, rajčata a zalijeme vodou.
  4. Necháme dojít k varu a namíchané si zahuštění z muk se smetanou (můžete použít asi 5 lžic hrubé mouky, když nemáte cizrnovou).
  5. Do zahuštění přidáme vždy naběračku připravovaného jídla a zamíchám v mističce, sníží se tak riziko hrudek.
  6. Rozmícháme a povaříme aspoň 10 minut.

Autoři receptu: David a Zuzka Šmídmajerovi

Hodnocení

100%

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu