Recepty

Pizza Margherita z vločkového těsta

26. 4. 2020  Michal G. Avatar
Pizza Margherita z vločkového těsta

Jednoduchý recept na zdravou pizzu z vločkového těsta. Z této pizzy nemusíte mít výčitky svědomí a přitom si skvěle pochutnáte. Těsto je překvapivě chutné a při správném postupu chutná podobně jako pravá italská pizza.

Ingredience na těsto

Ovesné vločky Velká hrst
Vejce 1ks
Bílý jogurt 4 velké lžíce
BIO Kypřící prášek 4g

Ingredience na rajčatovou omáčku

Rajčatový protlak 100g
Bazalka malá lžička
Tymián malá lžička
Česnek 4 stroužky
Cibule ½
Sůl a pepř

Ingredience na pizzu

Čerstvá bazalka
Cherry rajčátka
Mozzarela

Postup na rajčatovou omáčku

  1. Půlku cibule nakrájejte na drobné kostičky a lehce orestujte na oleji.
  2. Do misky vložte přibližně 100g rajčatového protlaku, malou lžičku bazalky, tymiánu, 4 stroužky rozdrceného česneku, posolte a popeřte.
  3. Smíchejte orestovanou cibuli s omáčkou a 15 minut pozvolna vařte.

Postup na celou pizzu

  1. Rozmixujte ovesné vločky, přidejte vajíčko, bio kypřící prášek a 4 velké lžíce bílého jogurtu. Míchejte tak dlouho, dokud se neutvoří hladké těsto.
  2. Na plech vložte pečící papír a vytvarujte velmi tenkou placku, kterou pečte přibližně 15 minut v rozehřáté troubě při 185°.
  3. Plech vytáhněte, těsto potřete rajčatovou omáčkou, přidejte mozzarelu, na půl nakrájená cherry rajčátka a čerstvé lístky bazalky.
  4. Pečte nazdobenou pizzu dalších 10 minut při 170° a pizza je hotová.

Dobrou chuť!

Počet porcí

4

Příprava

20 min

Vaření

35 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď

Kolekce