Kefírové lívance
Jste milovníkem sladkých snídaní? V tom případe jste tu správně, protože vám přinášíme recept na ty nejvíc vláčné lívance z kefírového mléka. Jestli nejste milovníkem pití kefíru „jen tak“, tohle je skvělá cesta jak ho zařadit do svého jídelníčku, protože v lívancích nejde cítit. Zároveň nepřijdete o jeho benefity jako jsou například – podpora imunity a trávení nebo hubení rakovinových buněk, právě kvůli velkému množství probiotik, které obsahuje. Jejich příprava je hodně jednoduchá a budou chutnat každému členu rodiny.
Ingredience
Kefírové mléko | 200 ml | |
Vejce | 1 ks | |
Med | 1 lžíce | |
Celozrná mouka | 75 g | |
Hladká mouka | 50 g | |
Prášek do pečiva | 1 lžička | |
Soda na pečení | 1 lžička | |
Olej | dle výběru | |
Sůl | špetka | |
Kůra z citronu | dle chuti |
Postup
- Nejdříve vytáhněte všechny suroviny z ledničky a nechte jich „dojít“ do pokojové teploty. Těsto bude pak o mnoho nadýchanější, nic se „nezdrcne“ a bude se s ním lépe pracovat.
- Pak si můžete v misce společně smíchat tekuté ingredience- kefírové mléko, vejce, med.
- Poté přesejte obě mouky (lze nahradit pouze za obyčejnou hladkou, ale pravděpodobně ji budete potřebovat o trochu více). Tenhle krok lze vynechat, ovšem s ním bude cesto o mnoho nadýchanější.
- Do prosáté mouky přidejte zbytek surovin- sůl, prášek do pečiva, sodu na pečení a skořici.
- Směs sypkých a tekutých ingrediencí pořádně společně promíchejte.
- Na pánvi si rozehřejte olej a smažte lívanečky z jedné a pak z druhé strany.
- Podávejte s ingrediencemi, které máte rádi. U nás většinou vyhrává kombinace- marmeláda, řecký jogurt, oříškové máslo a čerstvé ovoce, které máme právě doma. Dobrou chuť!
Jsou výborné- doporučuji recept 😉