Recepty

Kefírové lívance

26. 1. 2022  Šéfkuchař Avatar
Kefírové lívance

Jste milovníkem sladkých snídaní? V tom případe jste tu správně, protože vám přinášíme recept na ty nejvíc vláčné lívance z kefírového mléka. Jestli nejste milovníkem pití kefíru „jen tak“, tohle je skvělá cesta jak ho zařadit do svého jídelníčku, protože v lívancích nejde cítit. Zároveň nepřijdete o jeho benefity jako jsou například – podpora imunity a trávení nebo hubení rakovinových buněk, právě kvůli velkému množství probiotik, které obsahuje. Jejich příprava je hodně jednoduchá a budou chutnat každému členu rodiny. 

Ingredience

Kefírové mléko 200 ml
Vejce 1 ks
Med 1 lžíce
Celozrná mouka 75 g
Hladká mouka 50 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Soda na pečení 1 lžička
Olej dle výběru
Sůl špetka
Kůra z citronu dle chuti

Postup

  1. Nejdříve vytáhněte všechny suroviny z ledničky a nechte jich „dojít“ do pokojové teploty. Těsto bude pak o mnoho nadýchanější, nic se „nezdrcne“ a bude se s ním lépe pracovat.
  2. Pak si můžete v misce společně smíchat tekuté ingredience- kefírové mléko, vejce, med.
  3. Poté přesejte obě mouky (lze nahradit pouze za obyčejnou hladkou, ale pravděpodobně ji budete potřebovat o trochu více). Tenhle krok lze vynechat, ovšem s ním bude cesto o mnoho nadýchanější.
  4. Do prosáté mouky přidejte zbytek surovin- sůl, prášek do pečiva, sodu na pečení a skořici.
  5. Směs sypkých a tekutých ingrediencí pořádně společně promíchejte.
  6. Na pánvi si rozehřejte olej a smažte lívanečky z jedné a pak z druhé strany.
  7. Podávejte s ingrediencemi, které máte rádi. U nás většinou vyhrává kombinace- marmeláda, řecký jogurt, oříškové máslo a čerstvé ovoce, které máme právě doma. Dobrou chuť!

Počet porcí

2

Příprava

10 min

Vaření

10 min

Hodnocení

100%

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu