Recepty

Kuřecí rizoto na kari

24. 5. 2020  Michal G. Avatar
Kuřecí rizoto na kari

Ingredience

Kuřecí maso (prsa) 500g
Rýže basmati 300g
Rajče 1ks
Červená paprika 1 ks
Cibule 2ks
Kari koření dle chuti
Hořčice 2 lžíce
Sýr 20g
Citron 1ks
Sůl a pepř špetka
Olivový olej 1 lžíce

Postup

  1. V hrnci uvařte rýži. Najemno nakrájejte cibuli a na pánvi s olivovým olejem zlehka orestujte.
  2. Kuřecí maso, rajče a červenou papriku nakrájejte na malé kostičky. Vysypejte na pánev, osolte, opepřte a přidejte 2-3 lžičky kari koření.
  3. Až maso na pánvi změkne, přidejte hořčici.
  4. Maso s rýží promíchejte v hrnci, pokapejte citronovou šťávou a na závěr nastrouhejte sýr. Ozdobit můžete půlkou rajčete.

Počet porcí

5

Příprava

15 min

Vaření

20 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď

Kolekce