Ratatouille
Francouzský zeleninový pokrm, který je plný lahodné zeleniny. Hodí se jako příloha k masu nebo rybám nebo také jako hlavní chod.
Ingredience
Lilek | 1ks | |
Cuketa zelená | 1ks | |
Cuketa žlutá | 1ks | |
Červená paprika | 2ks | |
Rajčata | 5-6 ks | |
Rajčatové pyré | 150 ml | |
Červená cibule | 1ks | |
Rozmarýn | špetka | |
Tymián | špetka | |
Česnek | 3-4 stroužky | |
Sůl a pepř | špetka | |
Olivový olej | ||
Máslo |
Postup
- Jako první si nakrájejte na tenké plátky všechnu zeleninu, každou si dejte zvlášť do misky.
- Troubu si rozehřejte na 170°C
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno nebo rozdrťte v mixéru, přidejte do rajčatového pýre a promíchejte.
- Pyré rozetřete na dno pečící mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Zeleninu vyskládejte střídavě od kraje do středu. Pak pokapejte ještě trochou olivového oleje, posolte, opepřete a přidejte tymián s rozmarýnem.
- Z pečícího papíru vystřihněte stejný tvar pečící mísy a položte ho na zeleninu. Dejte péct.
- Asi po půl hodině přidejte na zeleninu pár plátků másla, znovu přikryjte papírem a dejte péct na několik minut. Zelenina by měla mít zachovalou barvu i strukturu, ale musí být uvařená.
Bez komentářů