Recepty

Ratatouille

8. 5. 2020  Kamila Avatar
Ratatouille

Francouzský zeleninový pokrm, který je plný lahodné zeleniny. Hodí se jako příloha k masu nebo rybám nebo také jako hlavní chod.

Ingredience

Lilek 1ks
Cuketa zelená 1ks
Cuketa žlutá 1ks
Červená paprika 2ks
Rajčata 5-6 ks
Rajčatové pyré 150 ml
Červená cibule 1ks
Rozmarýn špetka
Tymián špetka
Česnek 3-4 stroužky
Sůl a pepř špetka
Olivový olej
Máslo

Postup

  1. Jako první si nakrájejte na tenké plátky všechnu zeleninu, každou si dejte zvlášť do misky.
  2. Troubu si rozehřejte na 170°C
  3. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno nebo rozdrťte v mixéru, přidejte do rajčatového pýre a promíchejte.
  4. Pyré rozetřete na dno pečící mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  5. Zeleninu vyskládejte střídavě od kraje do středu. Pak pokapejte ještě trochou olivového oleje, posolte, opepřete a přidejte tymián s rozmarýnem.
  6. Z pečícího papíru vystřihněte stejný tvar pečící mísy a položte ho na zeleninu. Dejte péct.
  7. Asi po půl hodině přidejte na zeleninu pár plátků másla, znovu přikryjte papírem a dejte péct na několik minut. Zelenina by měla mít zachovalou barvu i strukturu, ale musí být uvařená.

Příprava

20 min

Vaření

45 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce