Recepty

Pho Bo – Vietnamská polévka

4. 11. 2020  Šéfkuchař Avatar
Pho Bo – Vietnamská polévka

Phở jsme si naprosto zamilovali, kdo toto výborné jídlo ještě nevyzkoušel, rozhodně ho doporučujeme! Jedná se o Vietnamskou polévku s hovězím masem, širokými rýžovými nudlemi a mungo klíčky. Nejčastěji se k dochucení používá citron, chilli papričky a česnek v nálevu.

Ingredience na vývar

Hovězí oháňka 500 g
Hovězí žebra 1.5 kg
Morková kost 600 g
Cibule 2 ks
Zázvor 1 ks
Skořice 1 ks
Badyán 3 ks
Kardomon 3 ks
Koriandr 5-10 semínek
Hřebíček 5 ks
Rybí omáčka 5 lžic
Třtinový cukr 1-2 lžíce
Sůl a pepř dle chuti

Ingredience na celek

Hovězí falešná svíčková 250 g
Pho rýžové nudle 8 bloků
Červená cibule 1 ks
Koriandr dle chuti
Mungo klíčky dle chuti
Jarní cibulka 2 ks
Citron nebo limetka 1 ks
Středně pálivá chilli paprička 1 ks

Postup

  1. Zázvor a cibuli rozpůlte, vložte do rozehřátého a velkého hrnce. Nasucho bez oleje opečte, odstavte a zeleninu odložte mimo hrnec. Hrnec si umyjte.
  2. Do velkého hrnce nyní přidejte morkové kosti, hovězí oháňku, žebra a vodu. Přiveďte k varu a nečistou vodu vylejte, kusy masa opláchněte od nečistot. Tento postup opakujte ještě jednou, aby maso bylo čisté, bez krve a dalších nečistot.
  3. Znovu naplňte velký hrnec vodou, do kterého vložte omyté maso s cibulí a zázvorem. Přidejte skořici, badyán, koriandr, kardamon a hřebíček. Promíchejte, přidejte rybí omáčku, třtinový cukr a sůl.
  4. Jakmile se polévka začne vařit, přiklopte poklicí, snižte plamen na nejnižší stupeň a nechte pomalu vařit přibližně 5 hodin. Občas zkontrolujte, pokud je potřeba dolejte odpařenou vodu.
  5. Po ř hodinách vyjměte kusy masa, zeleninu i koření. Polévku přeceďte a odměřte polévku v odměrce. Potřebujete 4 litry, pokud je polévky méně, zřeďte vodou.
  6. Přibližně půl hodiny před servírováním namočte rýžové nudle do vody. Hovězí maso nakrájejte na velmi tenké plátky, opravdu co nejtenčí dokážete. Připravte si nasekané bylinky.
  7. Připravte si velké misky, do kterých rozdělíte okapané nudle, pod ně vložte plátky syrového (tence nakrájeného) hovězího masa. Vývar přiveďte k prudkému varu a zalejte. Na závěr přidejte nasekané bylinky, červenou cibulku a mungo klíčky. Je vhodné k dochucení nachystat tenké plátky česneku a chilli papriček, měsíčky citronu nebo limetky, rybí omárku a Hoisin omáčku.

Počet porcí

8

Příprava

40 min

Vaření

5 h

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce