Dýňová polévka
Ingredience
Dýně hokkaido | 500g | |
Přepuštěné máslo | 20g | |
Cibule | 1ks | |
Zeleninový vývar | 500ml | |
Česnek | 3 stroužky | |
Sójová smetana | 100ml | |
Sůl a pepř |
Postup
- V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo s jemně nakrájenou cibulkou.
- Po pár minutách přidejte kostky nakrájené dýně s rozdrceným česnekem. Opékejte asi pět minut.
- Nalijte zeleninový vývar, promíchejte a vařte půl hodiny.
- Po půl hodině odstavte hrnec, nechte vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem. Výsledek musí být jemně krémová polévka.
- Na závěr okořeníme solí, pepřem a zalijeme smetanou.
Nejsem nadšenec do krékmových polévek, ale musím říct, že tato je moc dobrá.