Recepty

Dýňová polévka

26. 4. 2020  Šéfkuchař Avatar
Dýňová polévka

Ingredience

Dýně hokkaido 500g
Přepuštěné máslo 20g
Cibule 1ks
Zeleninový vývar 500ml
Česnek 3 stroužky
Sójová smetana 100ml
Sůl a pepř

Postup

  1. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo s jemně nakrájenou cibulkou.
  2. Po pár minutách přidejte kostky nakrájené dýně s rozdrceným česnekem. Opékejte asi pět minut.
  3. Nalijte zeleninový vývar, promíchejte a vařte půl hodiny.
  4. Po půl hodině odstavte hrnec, nechte vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem. Výsledek musí být jemně krémová polévka.
  5. Na závěr okořeníme solí, pepřem a zalijeme smetanou.

Počet porcí

4

Příprava

20 min

Vaření

45 min

Kategorie a tagy

Sdílet & Vytisknout

Oblíbené

Jeden komentář

  • Nejsem nadšenec do krékmových polévek, ale musím říct, že tato je moc dobrá.

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu