Domácí pistáciová zmrzlina
Velmi snadno a rychle si můžete doma připravit chutnou a zdravou pistáciovou zmrzlinu, která se hodí skvěle na teplé letní dny.
Ingredience
Mandlové / kokosové mléko | 100 ml | |
Pistácie nesolené (loupané) | 75g | |
Kešu ořechy nesolené | 50g | |
Avokádo zmražené | 1 ks | |
Banán zmražený | 1 ks |
Postup
- Předem si namočte kešu ořechy alespoň na jednu hodinu.
- Avokádo a banán nechte lehce povolit.
- Do mixéru vložte pistácie, kešu ořechy a rozmixujte. Pak postupně přidejte mléko, banán, avokádo a vše rozmixujte do krémové pasty.
- Pokud chcete sladší verzi přidejte med nebo pár kapek stévie.
- Hotovou směs vložte do formiček nebo misky a zamrazte.
Tak ta vypadá zajímavě. Ukládám si a už se těším, až ji vyzkouším.