Losos na másle s bylinkami a salátem
Zdravý a bezlepkový recept na výborného lososa na másle, který prospěje vašemu zdraví a skvěle chutná. Jako přílohu můžete zvolit mix salátů, špenát nebo brambory.
Ingredience
Losos včetně kůže | 400g | |
Máslo | 1 lžíce | |
Tymián | špetka | |
Rozmarýn | špetka | |
Limetka | 1 měsíček | |
Salát mix | 100g | |
Sůl a pepř | špetka |
Postup
- Lososa nejprve osolte, opepřte a lehce pokapejte limetkovou šťávou.
- Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte na jemno nakrájený tymián a rozmarýn.
- Lososa položte na pánev kůží dolů a lehce opečte z obou stran, pravidelně polívejte máslem s bylinkami z pánve.
- Lososa s máslem a bylinkami vložte do malého pekáče a pečte v rozehřáté troubě cca 6-9 minut při 200°.
- Lososa polijte limetkovou šťávou a podávejte se salátem nebo špenátem.
Bez komentářů