Medová kuřecí křidélka
Kuřecí křidélka jsou trochu tučná, takže se úplně nehodí k hubnutí. Přesto v malém množství nemůžou nijak uškodit vaší snaze při redukování váhy. Čas od času je dobré dopřát si nějakou lahůdku a kuřecí křidélka na medu rozhodně stojí za to!
Ingredience
Kuřecí křidélka | 15 ks | |
Med | 4 velké lžíce | |
Česnek | 5 stroužků | |
Olivový olej | 4 lžíce | |
Sůl a pepř | dle chuti |
Postup
- Kuřecí křidélka nejprve rozdělte na 2 kusy přímo v kloubech. Připravte si velkou mísu, do které přidejte křidélka, sůl a pepř, nadrcený česnek, med a paprikové koření. Důkladně promíchejte.
- Nechte 8 – 12 hodin uležet v lednici.
- Marinovaná kuřecí křidélka rozložte na pekáč a vložte přikryté do předehřáté trouby na 150° a pečte 1.5 hodiny.
- Po hodině a půl odkryjte horní pekáč a nechte opéct dozlatova (dohněda). Můžete v polovině křidélka polévat šťávou.
K těmto kuřecím křidélkům doporučujeme jako přílohu batátové hranolky, nebo zeleninový salát. Dobrou chuť!
Vypadají luxusně. Budu muset vyzkoušet. Díky za recept.