Recepty

Medová kuřecí křidélka

1. 2. 2021  Šéfkuchař Avatar
Medová kuřecí křidélka

Kuřecí křidélka jsou trochu tučná, takže se úplně nehodí k hubnutí. Přesto v malém množství nemůžou nijak uškodit vaší snaze při redukování váhy. Čas od času je dobré dopřát si nějakou lahůdku a kuřecí křidélka na medu rozhodně stojí za to!

Ingredience

Kuřecí křidélka 15 ks
Med 4 velké lžíce
Česnek 5 stroužků
Olivový olej 4 lžíce
Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí křidélka nejprve rozdělte na 2 kusy přímo v kloubech. Připravte si velkou mísu, do které přidejte křidélka, sůl a pepř, nadrcený česnek, med a paprikové koření. Důkladně promíchejte.
  2. Nechte 8 – 12 hodin uležet v lednici.
  3. Marinovaná kuřecí křidélka rozložte na pekáč a vložte přikryté do předehřáté trouby na 150° a pečte 1.5 hodiny.
  4. Po hodině a půl odkryjte horní pekáč a nechte opéct dozlatova (dohněda). Můžete v polovině křidélka polévat šťávou.

K těmto kuřecím křidélkům doporučujeme jako přílohu batátové hranolky, nebo zeleninový salát. Dobrou chuť!

Počet porcí

3

Příprava

20 min

Vaření

2 h

Oblíbené

Jeden komentář

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu