Lahodný pstruh na másle

Ryby jsou skvělým zdrojem rybího tuku, který obsahuje Vitamíny D a A. Tento recept je rychlý a opravdu snadný, zvládne ho každý. Jako přílohu doporučujeme uvařit brambory posypané pažitkou nebo upéct bylinkovou bagetu.
Ingredience
Pstruh | 1 ks | |
Máslo | 30 g | |
Citron | 1 ks | |
Olej | 2 lžíce | |
Bazalka | dle chuti | |
Sůl a pepř | dle chuti | |
Mletý kmín | dle chuti |
Postup
- Pstruha rozřízněte na půl v břišní části a odstraňte vnitřnosti.
- Rybu opláchněte ve vodě a důkladně osušte. Pstruha zevnitř osolte, opepřte, vložte kmín a lístky bazalky.
- Na pánvi rozpalte olej a lehce orestujte pstruha z obou stran. Každou stranu restujte přibližně 3-4 minuty, dokud maso nezbělá a kůže nezíská zlatou barvu.
- Na poslední 2 minuty vložte 2 tenké plátky másla, pstruh získá lahodnou a máslovou chuť.
Pstruh je takto upravený výborný. Doporučuji ale nedělat na pánvi, nýbrž na grilu.