Recepty

Lahodný pstruh na másle

18. 3. 2021  Šéfkuchař Avatar
Lahodný pstruh na másle

Ryby jsou skvělým zdrojem rybího tuku, který obsahuje Vitamíny D a A. Tento recept je rychlý a opravdu snadný, zvládne ho každý. Jako přílohu doporučujeme uvařit brambory posypané pažitkou nebo upéct bylinkovou bagetu.

Ingredience

Pstruh 1 ks
Máslo 30 g
Citron 1 ks
Olej 2 lžíce
Bazalka dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Mletý kmín dle chuti

Postup

  1. Pstruha rozřízněte na půl v břišní části a odstraňte vnitřnosti.
  2. Rybu opláchněte ve vodě a důkladně osušte. Pstruha zevnitř osolte, opepřte, vložte kmín a lístky bazalky.
  3. Na pánvi rozpalte olej a lehce orestujte pstruha z obou stran. Každou stranu restujte přibližně 3-4 minuty, dokud maso nezbělá a kůže nezíská zlatou barvu.
  4. Na poslední 2 minuty vložte 2 tenké plátky másla, pstruh získá lahodnou a máslovou chuť.

Počet porcí

1

Příprava

20 min

Vaření

10 min

Kategorie a tagy

Sdílet & Vytisknout

Oblíbené

Jeden komentář

  • Pstruh je takto upravený výborný. Doporučuji ale nedělat na pánvi, nýbrž na grilu.

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu