Recepty

Batátové hranolky s parmazánovým dipem

3. 5. 2020  Kamila Avatar
Batátové hranolky s parmazánovým dipem

Batáty jsou velmi výživné, mají o polovinu vyšší nutriční hodnotu než brambory. Včetně škrobu obsahují také vlákninu, vitamíny A, C a B6.

Ingredience na hranolky

Batáty 700g
Olivový olej 2 lžíce
Mletá paprika 1 lžička
Rozmarýn špetka
Sůl a pepř Podle chuti

Ingredience na dip

Parmazán 100 g
Žervé 1 kostka
Zakysaná smetana 2 lžíce
Olivový olej Půl lžičky
Česnek 1 stroužek
Limetová šťáva Půl lžičky
Sůl a pepř špetka
Jarní cibulka 1 malá hrst

Postup na hranolky

  1. Troubu předehřejte na 185°C.
  2. Batáty pečlivě očistěte (neloupejte) a nakrájejte do tvaru hranolek. V míse je smíchejte s mletou paprikou, rozmarýnem, olivovým olejem, solí a pepřem.
  3. Připravené hranolky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte do měkka cca 20 – 25 minut.

Postup na dip

  1. Do mísy si připravte žervé, zakysanou smetanu, nastrouhaný parmezán, česnek, olivový olej, limetovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře rozmixujte.
  2. Hotový dip nechte před podáváním odležet alespoň 5 minut v ledničce, následně ho servírujte v malých miskách a posypejte jarní cibulkou.

Počet porcí

4

Příprava

8 min

Vaření

25 min

Sdílet & Vytisknout

Oblíbené

Jeden komentář

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu