Fokáča s olivami a rajčaty
Focaccia aneb v překladu fokáča je druh italského chlebu podobný pizze. Oblíbené jsou jednoduché fokáče pouze s olejem, solí a bylinkami, ale také plnější fokáče s kuřecím masem, sýrem, olivami nebo rajčaty. Je už jenom na vás, čím si fokáču zpestříte.
Ingredience
Mandlová nebo špaldová mouka | 400g | |
Řecký jogurt | 2 lžíce | |
Vejce celé | 1ks | |
Sýr | 100g | |
Parmezán | 30g | |
Rajče | 1ks | |
Černé olivy | dle chuti | |
Jedlá soda | špetka | |
Rozmarýn | špetka | |
Oregáno | špetka | |
Česnek | 3 stroužky | |
Sůl a pepř | špetka | |
Přepuštěné máslo |
Postup
- Na 200° si předehřejte troubu a mezi tím si nastrouhejte sýr, který nasypete do malého hrnce. K němu přidejte parmezán a řecký jogurt, za občasného míchání a na mírném plamenu míchejte.
- Přidejte nadrcené bylinky, najemno nakrájený česnek, promíchejte, vložte vejce, důkladně rozmíchejte a nechte odstát.
- Přidejte mandlovou nebo špaldovou mouku, jedlou sodu a znovu promíchejte.
- Promícháné těsto rozprostřete na pečicí papír, který bude umístěný na plechu.
- Vložte do trouby a po 3 minutách vidličkou udělejte dírky, přidejte nakrájená rajčata a černé olivy, pečte dozlatova dalších 7-10 minut.
- Můžete smíchat olivový olej, přepuštěné máslo, nadrcený česnek a rozmarýn a hotový chléb potřít.
Bez komentářů