Recepty

Fokáča s olivami a rajčaty

22. 5. 2020  Michal G. Avatar
Fokáča s olivami a rajčaty

Focaccia aneb v překladu fokáča je druh italského chlebu podobný pizze. Oblíbené jsou jednoduché fokáče pouze s olejem, solí a bylinkami, ale také plnější fokáče s kuřecím masem, sýrem, olivami nebo rajčaty. Je už jenom na vás, čím si fokáču zpestříte.

Ingredience

Mandlová nebo špaldová mouka 60g
Řecký jogurt 2 lžíce
Vejce celé 1ks
Sýr 100g
Parmezán 30g
Rajče 1ks
Černé olivy dle chuti
Jedlá soda špetka
Rozmarýn špetka
Oregáno špetka
Česnek 3 stroužky
Sůl a pepř špetka
Přepuštěné máslo

Postup

  1. Na 200° si předehřejte troubu a mezi tím si nastrouhejte sýr, který nasypete do malého hrnce. K němu přidejte parmezán a řecký jogurt, za občasného míchání a na mírném plamenu míchejte.
  2. Přidejte nadrcené bylinky, najemno nakrájený česnek, promíchejte, vložte vejce, důkladně rozmíchejte a nechte odstát.
  3. Přidejte mandlovou nebo špaldovou mouku, jedlou sodu a znovu promíchejte.
  4. Promícháné těsto rozprostřete na pečicí papír, který bude umístěný na plechu.
  5. Vložte do trouby a po 3 minutách vidličkou udělejte dírky, přidejte nakrájená rajčata a černé olivy, pečte dozlatova dalších 7-10 minut.
  6. Můžete smíchat olivový olej, přepuštěné máslo, nadrcený česnek a rozmarýn a hotový chléb potřít.

Počet porcí

8

Příprava

15 min

Vaření

20 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď

Kolekce