Jahodová ovesná kaše
Ovesné vločky jsou zdrojem vlákniny, bílkovin a vitamínů. Podporuje udržení optimální hladiny cholesterolu a zároveň přispívá ke zdravému trávení. Nejlépe stravitelná je ve formě teplé kaše, kterou si můžete dopřát na snídani či svačinu.
Ingredience
Ovesné vločky | 100g | |
Mléko | 150ml | |
Jahody | 200g | |
Borůvky | 50g | |
Med | 2 lžičky |
Postup
- Očistěte jahody, odstraňte stopky a nakrájejte je na menší kousky. Vložte je do hrnce a krátce povařte. Počas vaření je lehce rozmačkejte vidličkou. (V případě že použijete mražené jahody vařte je o něco déle.)
- Pak přidejte mléko, vločky a vařte dokud směs nezhoustne.
- Nakonec kaši oslaďte medem a zamíchejte.
- Hotovou kaši můžete ozdobit borůvkami, oříšky, ovocem, mandlovými nebo kokosovými lupínky.
Bez komentářů