Recepty

Jahodová ovesná kaše

3. 5. 2020  Kamila Avatar
Jahodová ovesná kaše

Ovesné vločky jsou zdrojem vlákniny, bílkovin a vitamínů.  Podporuje udržení optimální hladiny cholesterolu a zároveň přispívá ke zdravému trávení. Nejlépe stravitelná je ve formě teplé kaše, kterou si můžete dopřát na snídani či svačinu.

Ingredience

Ovesné vločky 100g
Mléko 150ml
Jahody 200g
Borůvky 50g
Med 2 lžičky

Postup

  1. Očistěte jahody, odstraňte stopky a nakrájejte je na menší kousky. Vložte je do hrnce a krátce povařte. Počas vaření je lehce rozmačkejte vidličkou. (V případě že použijete mražené jahody vařte je o něco déle.)
  2. Pak přidejte mléko, vločky a vařte dokud směs nezhoustne.
  3. Nakonec kaši oslaďte medem a zamíchejte.
  4. Hotovou kaši můžete ozdobit borůvkami, oříšky, ovocem, mandlovými nebo kokosovými lupínky.

Počet porcí

2

Příprava

5 min

Vaření

10 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce