Celozrná quesadilla s kuřecím masem
Oblíbené mexické jídlo quesadilla se podává v tortilách / plackách. K tomuto pokrmu si můžete připravit česnekový nebo chilli dip.
Ingredience
Kuřecí prsa | 180g | |
Celozrné tortily | 2ks | |
Rajče | 1ks | |
Sýr chedar light | 60g | |
Fazole | 30g | |
Zelená paprika | 1ks | |
Cibule | 1ks | |
Tymián | špetka | |
Oregáno | špetka | |
Sůl a pepř | špetka |
Postup
- Nakrájejte kuřecí prsa na drobné kousky, cibuli nasekejte na malé kostičky a orestujte na pánvi.
- Poté nakrájejte papriku, rajče a přidejte s fazolemi na pánev. Okořeňte, důkladně promíchejte a nechte chvíli odstát.
- Na jiné pánvi ohřejte bez oleje jednu celou tortilu, na kterou vložte směs masa se zeleninou a plátkový sýr.
- Na horní stranu položte druhou tortilu a pečte 2-3 minuty, poté opatrně otočte (tak, aby vám obsah nevytekl) a pečte další 2 minuty.
- Quesadillu vložte na velký talíř, rozkrajte na trojúhelníky a podávejte.
Máte nějakou radu, JAK – otočit tak, aby mi to nevyteklo??