Recepty

Celozrná quesadilla s kuřecím masem

6. 5. 2020  Michal G. Avatar
Celozrná quesadilla s kuřecím masem

Oblíbené mexické jídlo quesadilla se podává v tortilách / plackách. K tomuto pokrmu si můžete připravit česnekový nebo chilli dip.

Ingredience

Kuřecí prsa 180g
Celozrné tortily 2ks
Rajče 1ks
Sýr chedar light 60g
Fazole 30g
Zelená paprika 1ks
Cibule 1ks
Tymián špetka
Oregáno špetka
Sůl a pepř špetka

Postup

  1. Nakrájejte kuřecí prsa na drobné kousky, cibuli nasekejte na malé kostičky a orestujte na pánvi.
  2. Poté nakrájejte papriku, rajče a přidejte s fazolemi na pánev. Okořeňte, důkladně promíchejte a nechte chvíli odstát.
  3. Na jiné pánvi ohřejte bez oleje jednu celou tortilu, na kterou vložte směs masa se zeleninou a plátkový sýr.
  4. Na horní stranu položte druhou tortilu a pečte 2-3 minuty, poté opatrně otočte (tak, aby vám obsah nevytekl) a pečte další 2 minuty.
  5. Quesadillu vložte na velký talíř, rozkrajte na trojúhelníky a podávejte.

Počet porcí

2

Příprava

15 min

Vaření

15 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce