Recepty

Tuňákový salát

6. 5. 2020  Michal G. Avatar
Tuňákový salát

Osvěžující tuňákový salát s vajíčkem a fetou vám zajistí kvalitní zdroje bílkovin, vitamínů a vlákniny.

Ingredience

Tuňák ve vlastní šťávě 80 - 100 g
Hlávkový salát 50 g
Rukola 30 g
Baby špenát 50 g
Polníček 50 g
Parpika červená 1/2 ks
Rajčata 250 g
Červená cibule 1/2 ks
Balzamikový ocet 2 lžíce
Citronová šťáva 3 lžíce
Sezamová semínka 8 g
Feta sýr 80 g
Vejce 2 ks
Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve uvařte vejce. Do vroucí vody vložte vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a vařte 5 až 6 minut. Uvařené vejce dejte do studené vody na cca 3 minuty, pak oloupejte a nakrájejte na čtyři poloviny.
  2. Papriku a rajčata nakrájejte na malé kousky. Cibuli na měsíčky.
  3. Do větší mísy natrhejte salátové listy, přidejte balzamikový ocet, tuňáka i s vlastní šťávou, citronovou šťávu, nakrájenou zeleninu, cibuli, sůl, pepř a promíchejte.
  4. Salát rozdělte do dvou misek, nahoru položte vejce, rozdrobte Feta sýr a posypejte semínky.

Počet porcí

2

Příprava

10 min

Vaření

5 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce