Tuňákový salát
Osvěžující tuňákový salát s vajíčkem a fetou vám zajistí kvalitní zdroje bílkovin, vitamínů a vlákniny.
Ingredience
Tuňák ve vlastní šťávě | 80 - 100 g | |
Hlávkový salát | 50 g | |
Rukola | 30 g | |
Baby špenát | 50 g | |
Polníček | 50 g | |
Parpika červená | 1/2 ks | |
Rajčata | 250 g | |
Červená cibule | 1/2 ks | |
Balzamikový ocet | 2 lžíce | |
Citronová šťáva | 3 lžíce | |
Sezamová semínka | 8 g | |
Feta sýr | 80 g | |
Vejce | 2 ks | |
Sůl a pepř | dle chuti |
Postup
- Nejprve uvařte vejce. Do vroucí vody vložte vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a vařte 5 až 6 minut. Uvařené vejce dejte do studené vody na cca 3 minuty, pak oloupejte a nakrájejte na čtyři poloviny.
- Papriku a rajčata nakrájejte na malé kousky. Cibuli na měsíčky.
- Do větší mísy natrhejte salátové listy, přidejte balzamikový ocet, tuňáka i s vlastní šťávou, citronovou šťávu, nakrájenou zeleninu, cibuli, sůl, pepř a promíchejte.
- Salát rozdělte do dvou misek, nahoru položte vejce, rozdrobte Feta sýr a posypejte semínky.
Bez komentářů