Recepty

Banánový chléb bez cukru

3. 5. 2020  Kamila Avatar
Banánový chléb bez cukru

Banánový chléb je zdravá varianta sladkého pečiva a je bez cukru! Výborně chutná s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Skvěle se hodí na snídani nebo na svačinu.

Ingredience

Banány 4ks
Vejce 3ks
Mléko 80 ml
Kokosový olej 80 ml
Špaldová mouka 230 g
Skořice půl lžičky
Prášek do pečiva BIO 1 lžička
Muškátový oříšek půl lžičky
Sůl špetka
Vlašské ořechy 1 malá hrst

Postup

  1. Ve větší míse vyšlehejte vejce, přidejte rozpuštěný kokosový olej a mléko.
  2. Rozmačkejte tři banány, čtvrtý prozatím nechte stranou. Rozmačkané banány přidejte do vaječné směsi a opět šlehejte.
  3. V jiné míse smíchejte sůl s muškátovým oříškem, prosátou špaldovou mouku, kypřicí prášek, skořici a zamíchejte.
  4. Sypkou směs postupně vmíchejte do mokré směsi a přidejte malou hrst jemně nasekaných vlašských ořechů, promíchejte.
  5. Troubu rozehřejte na 170°C. Formu na chléb vyložte pečícím papírem a naplňte ji připraveným těstem.
  6. Zbylý banán oloupejte, rozřízněte ho podélně napůl a vmáčkněte lehce do těsta tak aby nebyl příliš nahoře a nepálil se. Nakonec posypejte oříšky.
  7. Chléb pečte cca 30 minut na 170°C a poté ještě 10 – 15 minut na 180°C dokud nezezlátne. Po upečení nechte chléb ve formě zcela vychladnout pak servírujte.

Počet porcí

6

Příprava

15 min

Vaření

45 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď

Kolekce