Banánový chléb bez cukru

Banánový chléb je zdravá varianta sladkého pečiva a je bez cukru! Výborně chutná s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Skvěle se hodí na snídani nebo na svačinu.
Ingredience
Banány | 4ks | |
Vejce | 3ks | |
Mléko | 80 ml | |
Kokosový olej | 80 ml | |
Špaldová mouka | 230 g | |
Skořice | půl lžičky | |
Prášek do pečiva BIO | 1 lžička | |
Muškátový oříšek | půl lžičky | |
Sůl | špetka | |
Vlašské ořechy | 1 malá hrst |
Postup
- Ve větší míse vyšlehejte vejce, přidejte rozpuštěný kokosový olej a mléko.
- Rozmačkejte tři banány, čtvrtý prozatím nechte stranou. Rozmačkané banány přidejte do vaječné směsi a opět šlehejte.
- V jiné míse smíchejte sůl s muškátovým oříškem, prosátou špaldovou mouku, kypřicí prášek, skořici a zamíchejte.
- Sypkou směs postupně vmíchejte do mokré směsi a přidejte malou hrst jemně nasekaných vlašských ořechů, promíchejte.
- Troubu rozehřejte na 170°C. Formu na chléb vyložte pečícím papírem a naplňte ji připraveným těstem.
- Zbylý banán oloupejte, rozřízněte ho podélně napůl a vmáčkněte lehce do těsta tak aby nebyl příliš nahoře a nepálil se. Nakonec posypejte oříšky.
- Chléb pečte cca 30 minut na 170°C a poté ještě 10 – 15 minut na 180°C dokud nezezlátne. Po upečení nechte chléb ve formě zcela vychladnout pak servírujte.
Bez komentářů