Recepty

Kakaové lívance z rýžové mouky

6. 5. 2020  Kamila Avatar
Kakaové lívance z rýžové mouky

Kakaové lívance s lesním ovocem jsou skvělým dezertem ke kávě. Skvělé chutnají také s tvarohem nebo domácí zmrzlinou.

Ingredience

Rýžová mouka 150g
Mléko 250 ml
Vejce 1
Med 1 lžíce
Kypřící prášek BIO 1 lžička
Kakao RAW 2 lžíce
Máslo 1 lžíce
Lesní ovoce na ozdobu
Kokosový olej na smažení

Postup

  1. V míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, rozpuštěné máslo a med.
  2. Mouku prosejte do směsi spolu s kypřícím práškem a kakaem. Přidejte špetku soli a vše důkladně promíchejte. Těsto musí být tak akorát husté, aby se dalo nalít na pánev.
  3. Připravené těsto nechte alespoň 15 minut odpočinout v ledničce.
  4. Po 15 minutách vytáhněte těsto z ledničky a rozehřejte pánev na lívance (může být i klasická pánev), přidejte trochu kokosového oleje a nechte rozpustit. Poté nalijte naběračkou těsto na pánev a smažte lívance pár minut z každé strany.
  5. Hotové lívance navrstvěte na sebe a ozdobte lesním ovocem. Můžete je polít ještě trochu medem.

Počet porcí

4

Příprava

10 min

Vaření

10 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce