Kakaové lívance z rýžové mouky
Kakaové lívance s lesním ovocem jsou skvělým dezertem ke kávě. Skvělé chutnají také s tvarohem nebo domácí zmrzlinou.
Ingredience
Rýžová mouka | 150g | |
Mléko | 250 ml | |
Vejce | 1 | |
Med | 1 lžíce | |
Kypřící prášek BIO | 1 lžička | |
Kakao RAW | 2 lžíce | |
Máslo | 1 lžíce | |
Lesní ovoce | na ozdobu | |
Kokosový olej na smažení |
Postup
- V míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, rozpuštěné máslo a med.
- Mouku prosejte do směsi spolu s kypřícím práškem a kakaem. Přidejte špetku soli a vše důkladně promíchejte. Těsto musí být tak akorát husté, aby se dalo nalít na pánev.
- Připravené těsto nechte alespoň 15 minut odpočinout v ledničce.
- Po 15 minutách vytáhněte těsto z ledničky a rozehřejte pánev na lívance (může být i klasická pánev), přidejte trochu kokosového oleje a nechte rozpustit. Poté nalijte naběračkou těsto na pánev a smažte lívance pár minut z každé strany.
- Hotové lívance navrstvěte na sebe a ozdobte lesním ovocem. Můžete je polít ještě trochu medem.
Bez komentářů