Těstoviny s pečenými rajčaty
Italská tradice, která nikdy neomrzí. Pokud jste milovníci italské kuchyně, tento jednoduchý recept s pár ingrediencemi tu čeká přímo na Vás.
Rajčatové těstoviny s rozmarýnem
Vůně pečených rajčat a rozmarýnu, která se vane po celém domě. Když zavřete oči, přijdete si jako ve slunečné Itálii.
Ingredience
Celozrnné těstoviny | 160 g | |
Rajčata (větší) | 10 ks | |
Olivový olej | přiměřeně | |
Rozmarýn | přiměřeně | |
Česnek | 2-3 stroužky | |
Sůl | přiměřeně | |
Pepř | přiměřeně |
Postup
- Nachystejte si plech s pečicím papírem. Rajčata rozpulte, česnek oloupejte a prolisujte.
- Rajčata vyskládejte na plech, osolte, pokapejte olejem, posypte lisovaným česnekem a rozmarýnem. Dejte plech do trouby a pečte přibližně půl hodiny (do změknutí).
- V hrnci uvařte těstoviny, osolte.
- Po upečení dejte rajčata na pánev a sloupněte z nich slupku. Přidejte k nim těstoviny, vše promíchejte a prohřejte.
- Nakonec opepřete a ozdobit můžete čerstvou petrželkou.
Bez komentářů