Máte rádi indickou kuchyni? Potom určitě znáte pokrm Tikka Masala. Tikka znamená v indické kuchyni kousky masa a Masala označuje omáčku. Stejnojmenné koření Tikka Masala je složeno z kmínu, cibule, zázvoru, kardamonu, kurkumy, česneku, bobkového listu, koriandru, nového koření, pískavice, rajčete, skořice a badyánu.
Kuřecí maso s indickou omáčkou a chlebem Naan
Krémovou rajčatovou omáčku s kousky kuřecího masa můžete podávat s rýží nebo typickým indickým chlebem Naan, také známý jako „indická placka“, která je tak jednoduchá, že ji zvládnete i doma.
Ingredience na maso
Kuřecí maso
300 g
Řecký jogurt
80 g
Olivový olej
trochu
Koření Tikka Masala
přiměřeně
Sůl
špetka
Ingredience na omáčku
Krémový sýr
100 g
Loupaná rajčata
1 plechovka
Cibule
1 ks
Česnek
4 stroužky
Mletá paprika
přiměřeně
Koření Tikka Masala
přiměřeně
Ingredience na chléb
Špaldová mouka
160 g
Řecký jogurt
200 g
Prášek do pečiva
půlka
Sůl
špetka
Postup
Kuřecí maso nakrájejte na kostičky. Dejte ho do mísy a osolte. Přidejte olivový olej, koření Tikka Masala a řecký jogurt. Vše promíchejte a dejte na chvíli odležet do lednice.
Cibuli a česnek nakrájejte a osmažte na olivovém oleji. Posypte mletou paprikou a kořením Tikka Masala. Přidejte loupaná rajčata a krémový sýr, rozmíchejte a chvíli prohřejte.
Omáčku si přelijte a rozmixujte ponorným mixerem.
Na pánvi osmahněte odležené maso, poté přilijte rozmixovanou omáčku a chvíli povařte.
Do mísy si nachystejte špaldovou mouku, přidejte prášek do pečiva, řecký jogurt a trochu soli. Těsto zpracujte, rozdělte přibližně na 5 stejných kousků a všechny vyválejte (je trochu lepivé, při válení použijte mouku). Vznikne Vám 5 menších placek.
Připravte si pánev a placky na sucho opečte z obou stran (jedna strana cca 2 minuty).
Omáčku můžete ozdobit petrželkou. Pokud máte rádi ostřejší jídlo, můžete si do omáčky přidat chilli, které její chuť zvýrazní.
Bez komentářů