Recepty

Indické Tikka Masala

14. 3. 2024  Šéfkuchařka Avatar
Indické Tikka Masala

Máte rádi indickou kuchyni? Potom určitě znáte pokrm Tikka Masala. Tikka znamená v indické kuchyni kousky masa a Masala označuje omáčku. Stejnojmenné koření Tikka Masala je složeno z kmínu, cibule, zázvoru, kardamonu, kurkumy, česneku, bobkového listu, koriandru, nového koření, pískavice, rajčete, skořice a badyánu.

Kuřecí maso s indickou omáčkou a chlebem Naan

Krémovou rajčatovou omáčku s kousky kuřecího masa můžete podávat s rýží nebo typickým indickým chlebem Naan, také známý jako „indická placka“, která je tak jednoduchá, že ji zvládnete i doma.

Ingredience na maso

Kuřecí maso 300 g
Řecký jogurt 80 g
Olivový olej trochu
Koření Tikka Masala přiměřeně
Sůl špetka

Ingredience na omáčku

Krémový sýr 100 g
Loupaná rajčata 1 plechovka
Cibule 1 ks
Česnek 4 stroužky
Mletá paprika přiměřeně
Koření Tikka Masala přiměřeně

Ingredience na chléb

Špaldová mouka 160 g
Řecký jogurt 200 g
Prášek do pečiva půlka
Sůl špetka

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky. Dejte ho do mísy a osolte. Přidejte olivový olej, koření Tikka Masala a řecký jogurt. Vše promíchejte a dejte na chvíli odležet do lednice.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte a osmažte na olivovém oleji. Posypte mletou paprikou a kořením Tikka Masala. Přidejte loupaná rajčata a krémový sýr, rozmíchejte a chvíli prohřejte.
  3. Omáčku si přelijte a rozmixujte ponorným mixerem.
  4. Na pánvi osmahněte odležené maso, poté přilijte rozmixovanou omáčku a chvíli povařte.
  5. Do mísy si nachystejte špaldovou mouku, přidejte prášek do pečiva, řecký jogurt a trochu soli. Těsto zpracujte, rozdělte přibližně na 5 stejných kousků a všechny vyválejte (je trochu lepivé, při válení použijte mouku). Vznikne Vám 5 menších placek.
  6. Připravte si pánev a placky na sucho opečte z obou stran (jedna strana cca 2 minuty).
  7. Omáčku můžete ozdobit petrželkou. Pokud máte rádi ostřejší jídlo, můžete si do omáčky přidat chilli, které její chuť zvýrazní.

Příprava

15 min

Vaření

1 h

Hodnocení

100%

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu