Recepty

Houbové rizoto

10. 3. 2024  Šéfkuchařka Avatar
Houbové rizoto

Rádi chodíte do lesa na houby, ale už Vám došly nápady, co s nimi? Zkuste jednoduché houbové rizoto, které Vám zabere jen pár minut.

Rizoto s houbami a tymiánem

Rizoto můžete dělat na sto způsobů, avšak kombinace hub a tymiánu nebudete litovat.

Ingredience

Rýže 300 g
Houby (žampiony) 2 hrnky (nakrájené)
Cibule 1 ks
Mrkev 2 ks
Olivový olej 2 lžíce
Tymián půl lžičky
Mletý kmín půl lžičky
Pepř špetka
Sůl špetka

Postup

  1. V hrnci uvařte rýži, osolte.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a mrkev nastrouhejte nahrubo.
  3. Na oleji orestujte cibuli, přidejte nakrájené houby, mrkev, mletý kmín, sůl a pepř. Restujte, dokud houby nezměknou.
  4. Jakmile budou houby měkké, přisypte tymián.
  5. Nakonec přidejte uvařenou rýži a dobře promíchejte. Podávat můžete s čerstvým polníčkem.

Počet porcí

4

Příprava

10 min

Vaření

30 min

Hodnocení

100%

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu