Houbové rizoto
Rádi chodíte do lesa na houby, ale už Vám došly nápady, co s nimi? Zkuste jednoduché houbové rizoto, které Vám zabere jen pár minut.
Rizoto s houbami a tymiánem
Rizoto můžete dělat na sto způsobů, avšak kombinace hub a tymiánu nebudete litovat.
Ingredience
Rýže | 300 g | |
Houby (žampiony) | 2 hrnky (nakrájené) | |
Cibule | 1 ks | |
Mrkev | 2 ks | |
Olivový olej | 2 lžíce | |
Tymián | půl lžičky | |
Mletý kmín | půl lžičky | |
Pepř | špetka | |
Sůl | špetka |
Postup
- V hrnci uvařte rýži, osolte.
- Cibuli nakrájejte najemno a mrkev nastrouhejte nahrubo.
- Na oleji orestujte cibuli, přidejte nakrájené houby, mrkev, mletý kmín, sůl a pepř. Restujte, dokud houby nezměknou.
- Jakmile budou houby měkké, přisypte tymián.
- Nakonec přidejte uvařenou rýži a dobře promíchejte. Podávat můžete s čerstvým polníčkem.
Bez komentářů