Špenátová polévka

Krémová špenátová polévka se smetanou dokáže udělat velké chutě. Velmi snadný, levný a zdravý recept, se kterým si poradí i nezkušený amatér v kuchyni.
Ingredience
Mražený špenát | 1 balení | |
Cibule Šalotka | 1 ks | |
Jarní cibulka | 1 ks | |
Zeleninový vývar | 800 ml | |
Sušený česnek nebo čerstvý | 2-3 lžičky | |
Majoránka | 2 lžičky | |
Voda | 200 ml | |
Sójová smetana | 80 ml | |
Olivový olej | 1 lžíce | |
Sůl a pepř | dle chuti |
Postup
- Do hrnce přidejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm najemno nakrájenou šalotku a cibulku.
- Listy špenátu opláchněte a restujte v hrnci přibližně 5 minut.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte 10 minut vařit pod pokličkou.
- Přidejte sušený česnek, nebo vylisujte pár stroužků čerstvého česneku a rozmixujte tyčovým mixérem.
- Polévku osolte a opepřte dle chuti, zjemnit můžete sójovou smetanou. Doporučujeme přidat ke zlepšení sázené vejce.
Bez komentářů