Recepty

Špenátová polévka

7. 10. 2020  Michal G. Avatar
Špenátová polévka

Krémová špenátová polévka se smetanou dokáže udělat velké chutě. Velmi snadný, levný a zdravý recept, se kterým si poradí i nezkušený amatér v kuchyni.

Ingredience

Mražený špenát 1 balení
Cibule Šalotka 1 ks
Jarní cibulka 1 ks
Zeleninový vývar 800 ml
Sušený česnek nebo čerstvý 2-3 lžičky
Majoránka 2 lžičky
Voda 200 ml
Sójová smetana 80 ml
Olivový olej 1 lžíce
Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Do hrnce přidejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm najemno nakrájenou šalotku a cibulku.
  2. Listy špenátu opláchněte a restujte v hrnci přibližně 5 minut.
  3. Přilijte zeleninový vývar a nechte 10 minut vařit pod pokličkou.
  4. Přidejte sušený česnek, nebo vylisujte pár stroužků čerstvého česneku a rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Polévku osolte a opepřte dle chuti, zjemnit můžete sójovou smetanou. Doporučujeme přidat ke zlepšení sázené vejce.

Počet porcí

4

Příprava

15 min

Vaření

25 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce