Chilli Con Carne
Máte chuť na něco opravdu pikantního a chutného? Ostře pálivý pokrm Chilli con carne je přesně pro vás! Rozhodně oceníte snadnou přípravu v jednom hrnci a výbornou chuť.
Ingredience
Mleté hovězí maso | 400g | |
Červená paprika | 100g | |
Červená cibule | 100g | |
Česnek | 3 stroužky | |
Řepkový olej | 1 lžíce | |
Sladká paprika v prášku | 1 lžička | |
Kajenský pepř | 1 lžička | |
Drůbeží vývar | 300ml | |
Loupaná rajčata | 800g | |
Červené fazole | 400g | |
Rýže Basmati | 240g | |
Koriandr | dle chuti | |
Sůl a pepř | dle chuti | |
Drcené / sušené chilli | dle chuti |
Postup
- Červenou papriku nakrájejte na proužky a očistěte od semínek. Červenou cibuli nakrájejte najemno a česnek na malé plátky.
- Do hrnce nebo hlubší pánve nalejte lžíci oleje a papriku, cibuli a česnek nechte lehce osmahnout. Můžete dokořenit pepřem.
- Zvyšte plamen a přidejte hovězí maso a míchejte přibližně 15 minut.
- Přidejte vývar, rajčata, fazole, sůl, pepř, chilli a důkladně promíchejte.
- Snižte plamen, zakryjte pokličkou a nechte vařit 20 minut.
- Mezitím si uvařte ve vedlejším hrnci rýži basmati, dobře osolte.
- Hotové chilli con carne podávejte s horkou rýží, kořením a koriandrem.
Bez komentářů