Recepty

Chilli Con Carne

1. 10. 2020  Šéfkuchař Avatar
Chilli Con Carne

Máte chuť na něco opravdu pikantního a chutného? Ostře pálivý pokrm Chilli con carne je přesně pro vás! Rozhodně oceníte snadnou přípravu v jednom hrnci a výbornou chuť.

Ingredience

Mleté hovězí maso 400g
Červená paprika 100g
Červená cibule 100g
Česnek 3 stroužky
Řepkový olej 1 lžíce
Sladká paprika v prášku 1 lžička
Kajenský pepř 1 lžička
Drůbeží vývar 300ml
Loupaná rajčata 800g
Červené fazole 400g
Rýže Basmati 240g
Koriandr dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Drcené / sušené chilli dle chuti

Postup

  1. Červenou papriku nakrájejte na proužky a očistěte od semínek. Červenou cibuli nakrájejte najemno a česnek na malé plátky.
  2. Do hrnce nebo hlubší pánve nalejte lžíci oleje a papriku, cibuli a česnek nechte lehce osmahnout. Můžete dokořenit pepřem.
  3. Zvyšte plamen a přidejte hovězí maso a míchejte přibližně 15 minut.
  4. Přidejte vývar, rajčata, fazole, sůl, pepř, chilli a důkladně promíchejte.
  5. Snižte plamen, zakryjte pokličkou a nechte vařit 20 minut.
  6. Mezitím si uvařte ve vedlejším hrnci rýži basmati, dobře osolte.
  7. Hotové chilli con carne podávejte s horkou rýží, kořením a koriandrem.

Počet porcí

4

Příprava

10 min

Vaření

40 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce