Kuřecí bulgureto
Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice. Používá se jako součást pokrmů nebo jako příloha. Obsahuje minimum kalorií a tuků a díky tomu pomáhá při snižování váhy.
Tak trochu jiné rizoto
Máte rádi rizoto? Zkuste vyměnit rýži za zdravější a výživnější bulgur. Jelikož je předvařený, zabere Vám jeho vaření jen pár minut.
Ingredience
Bulgur | 200 g | |
Kuřecí maso | 300 g | |
Kukuřice (mražená/v plechovce) | přiměřeně | |
Hrášek (mražený/v plechovce) | přiměřeně | |
Kari | přiměřeně | |
Sůl | špetka | |
Pepř | špetka | |
Olivový olej | trochu |
Popis
- Ve vodě uvařte bulgur (stačí 10 minut a nechte nabobtnat, zbylou vodu vylijte).
- Maso nakrájejte na kostičky a osmahněte ho na pánvi na olivovém oleji. Osolte, opepřete a posypte trochou kari koření.
- Přidejte hrášek a kukuřici a podlijte trochou vody, nechte povařit.
- Nakonec přimíchejte uvařený bulgur.
- Ozdobit můžete čerstvou petrželkou.
Bez komentářů