Recepty

Kuřecí bulgureto

17. 3. 2024  Šéfkuchařka Avatar
Kuřecí bulgureto

Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice. Používá se jako součást pokrmů nebo jako příloha. Obsahuje minimum kalorií a tuků a díky tomu pomáhá při snižování váhy.

Tak trochu jiné rizoto

Máte rádi rizoto? Zkuste vyměnit rýži za zdravější a výživnější bulgur. Jelikož je předvařený, zabere Vám jeho vaření jen pár minut.

Ingredience

Bulgur 200 g
Kuřecí maso 300 g
Kukuřice (mražená/v plechovce) přiměřeně
Hrášek (mražený/v plechovce) přiměřeně
Kari přiměřeně
Sůl špetka
Pepř špetka
Olivový olej trochu

Popis

  1. Ve vodě uvařte bulgur (stačí 10 minut a nechte nabobtnat, zbylou vodu vylijte).
  2. Maso nakrájejte na kostičky a osmahněte ho na pánvi na olivovém oleji. Osolte, opepřete a posypte trochou kari koření.
  3. Přidejte hrášek a kukuřici a podlijte trochou vody, nechte povařit.
  4. Nakonec přimíchejte uvařený bulgur.
  5. Ozdobit můžete čerstvou petrželkou.

Příprava

5 min

Vaření

20 min

Hodnocení

100%

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Další recepty podle chodu