Recepty

Bezlepkové lasagne

9. 11. 2020  Šéfkuchař Avatar
Bezlepkové lasagne

Garfieldovy oblíbené lasagne si můžete udělat doma ve zdravém provedení. Budete k tomu potřebovat pár ingrediencí a hodinu času.

Ingredience

Těstoviny ze zelené čočky na lasagne 200 g
Mleté maso 500 g
Eidam 100 g
Čedar 100 g
Cibule 1 ks
Rajčata 3 ks
Česnek 5 stroužků
Rajčatový protlak 150 g
Tymián dle chuti
Muškátový oříšek dle chuti
Lístky čerstvé bazalky 10 ks
Slunečnicový olej 1-2 lžíce
Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Těstoviny na lasagne uvař podle návodu na obalu, klasické, hrachové a ze zelené čočky mají jiný postup.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cibulku s česnekem. Po osmahnutí přidejte mleté maso, koření, sůl a pepř. Orestujte a přidejte rajčatový protlak, po pěti minutách přidejte lístky bazalky.
  3. Do pekáče menší až střední velikosti vložte pečící papír, na který položte uvařené plátky těstovin na lasagne. Naneste první vrstvu směsi z pánve a položte další vrstvu těstovin. Pokračujte a na závěr položte nakrájená rajčata na kolečka. Posypejte nastrouhaným sýrem a pekáč vložte do předehřáté trouby. Pečte přibližně 35 minut při 165°, hotové lasagne poznáte, až se vršek zbarví dozlatova.

Počet porcí

4

Příprava

20 min

Vaření

35 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce