Recepty

Česnekové krevety na olivovém oleji

2. 11. 2020  Šéfkuchař Avatar
Česnekové krevety na olivovém oleji

Krevety jsou snadné na přípravu a přitom obsahuji velké množství bílkovin, minimum tuku a jsou dobrým zdrojem vitamínu D.

Ingredience

Krevety 200g
Česnek 5 stroužků
Olivový olej 1 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Chilli papričky dle chuti
Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Pokud máte mražené krevety, nejprve je rozmrazte. Krevety poté osušte a česnek si nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na rozpálenou pánev přidejte lžíci olivového oleje a orestujte krevety do červena – přibližně 2-4 minuty.
  3. Přidejte česnek, chilli papričky, sůl a nechte ještě jednu minutu orestovat.
  4. Na závěr pokapejte citronovou šťávou, ihned podávejte.

Doporučujeme jako přílohu grilovanou zeleninu nebo celozrné pečivo.

Počet porcí

2

Příprava

10 min

Vaření

5 min

Oblíbené

Bez komentářů

Zanechat odpověď




Kolekce