Česnekové krevety na olivovém oleji
Krevety jsou snadné na přípravu a přitom obsahuji velké množství bílkovin, minimum tuku a jsou dobrým zdrojem vitamínu D.
Ingredience
Krevety | 200g | |
Česnek | 5 stroužků | |
Olivový olej | 1 lžíce | |
Citronová šťáva | 1 lžíce | |
Chilli papričky | dle chuti | |
Sůl a pepř | dle chuti |
Postup
- Pokud máte mražené krevety, nejprve je rozmrazte. Krevety poté osušte a česnek si nakrájejte na tenké plátky.
- Na rozpálenou pánev přidejte lžíci olivového oleje a orestujte krevety do červena – přibližně 2-4 minuty.
- Přidejte česnek, chilli papričky, sůl a nechte ještě jednu minutu orestovat.
- Na závěr pokapejte citronovou šťávou, ihned podávejte.
Doporučujeme jako přílohu grilovanou zeleninu nebo celozrné pečivo.
Bez komentářů