Potraviny, které udržují srdce zdravé
Infarkt a mrtvice jsou závažná onemocnění, které se nesmí podceňovat. Problémy se srdcem dnes pociťují lidé všech věkových kategorií, mladí i staří. Problémům se srdcem lze přitom jednoduše předejít zdravou stravou.
Granátové jablko
Víte, že granátové jablko je králem mezi ovoci? Posiluje náš imunitní systém a tím nás chrání proti onemocněním. Je navíc bohaté na vitamíny A,E,C a B, vápník, fosfor, draslík, železo a hořčík. Granátové jablko je skvělý pomocník při hubnutí, protože zlepšuje trávení a metabolismus.
Kaki
Kaki je sladký a zářivě oranžový plod, který svou chutí mírně připomíná broskev nebo meruňku. Je z více než půlky složeno vodou, jednoduchými sacharidy a vysokým podílem vlákniny. Obsahuje minerální látky hořčík, draslík, vápník, železo, měď a mangan, dále vitamíny C a A. Konzumace Kaki posiluje psychickou odolnost a imunitní systém.
Chřest
U chřestu využíváme hlavně výhonky a kořeny, které mají léčivé účinky. Chřest hlavně povzbuzuje činnost ledvin a vylučování vody. Je to skvělá prevence proti ledvinovým kamenům, dále detoxikuje organizmus, léčí kožní nemoci, posiluje srdce a imunitní systém. Chřest má navíc protinádorové působení.
Chia semínka
Tyto zázračné semínka udržují energii v organismu v průběhu dne. Obsahují vysoké množství esenciálních mastných kyselin, které jsou důležité pro koncentraci a mozkové aktivity. Dále obsahují vysoký podíl vlákniny, vitamíny skupny B a obsahují až 5x více vápníku než mléko. Chia semínka je vhodné zapíjet velkým množstvím čisté vody.
Bez komentářů