Články

Potraviny, které pomáhají při hubnutí

25. 4. 2020  Michal G. Avatar
Potraviny, které pomáhají při hubnutí

Redukce váhy aneb hubnutí – základem je správný výběr potravin, ne hladovka! Patří sem potraviny, které seženete běžně v obchodech a pozitivně prospějí vašemu zdraví.

Avokádo

Exotická potravina zelené barvy, která skvěle chutná a navíc obsahuje velké množství mononenasycených tuků, hořčíku, draslíku, vitamínů C a E. Příznivě ovlivňuje zrak a posiluje srdeční sval. Několik studií napsalo, že avokádo může přímo působit na redukci váhy. Mezi nejoblíbenější úpravy avokáda patří avokádová pomazánka.

Banány

Banány jsou dobře známé díky vysokému obsahu draslíku a rezistentního škrobu, který příznivě podporuje hubnutí a napomáhá správnému fungování bakterií žijících ve střevech. Banány patří mezi nejsilnější ovoce v prevenci rakoviny ledvin. Jsou přírodním zdrojem glukózy, tedy pomáhají dodat rychlou energii pro svaly, srdce a mozek.

Borůvky

Jedna hrst těchto modro-fialových bobulí je plná antioxidantů, působí proti rakovině, pomáhá při hubnutí a zvyšuje imunitu. Borůvky navíc napomáhají odvodňování organismu a ženám ulevují při menstruačních bolestech. Obsahují kvalitní zdroj manganu, který zrychluje metabolismus a dodává energii.

Chilli

Pálivé papričky / chilli papričky obsahují dobře známou látku kapsaicin, který má vliv na spalování tuků. Ten tělo zahřívá a hubnutí je až o 25% účinnější. Chilli nabízí i léčivé účinky – upravuje trávení, působí jako přírodní antibiotikum a snižuje hladinu krevního cukru. Chilli je bohaté na hořčík, flavonoidy, betakaroten, vitamíny C, E a A.

Jablko

Je bohatý zdroj vlákniny, Vitamínu C a pektinu. Jablka regulují trávení, mají detoxikační a regenerační účinky a posilují imunitu. Jablka bychom měli jíst neloupaná, protože slupka obsahuje železo, fosfor, draslík, hořčík, vápník a karoten. Důležitá složka při hubnutí je fruktóza, která udržuje hladinu cukru v krvi.

Kategorie a tagy

Sdílet & Vytisknout

Bez komentářů

Zanechat odpověď